Marbella Centre

De stad Marbella is bekend als luxueus vakantie oord maar dat komt voornamelijk door de omliggende buitenwijken zoals Puerto Banus, Siera Blanca en Nueva Andalucia. De stad Marbella is eigenlijk heel down to earth en alhoewel er wel een aantal dure gebieden zijn is het voornamelijk de woonplaats van de lokale bevolking, de Marbellís.

Het oude centrum is een ontmoetingsplaats voor velen en is een goed voorbeeld van een charmant Andalusische vissersdorp met Moorse invloeden. Het is een aan eensluiting van steegjes en pleintjes met leuke barretjes en restaurants. Gedurende de dag kan het er doods lijken maar in de ochtend en namiddag is het er gezellig druk en ´s avonds zijn de tapas barretjes gezellig vol. Het best is om de kleine straatjes in te duiken daar zitten de beste restaurantjes en barretjes.

Het gebied rond de boulevard en de jachthaven van Marbella is wat mondainer en internationaler. De jachthave heeft onlangs een flinke makeover gehad en nog steeds worden er verbeteringen aangebracht om de oude gloriedagen van de haven van voordat Puerto banus bestond te herstellen.

Wat betreft woningen in het centrum Marbella is de keus over het algemeen beperkt to appartementen behalve in een aantal wijken net ten noordwesten van het centrum waar uw villa´s zal vinden. Zoals gezegd zijn in tegenstelling to sommige andere gebieden in Marbella de bewoners van het centrum over het algemeen Spajaarden dus voor de mensen die een authentiek Spaanse leefomgeving zoeken is wonen in de stad waarschijnlijk de beste optie.

Receive properties by mail

Copyright 2010 Home Exposure Marbella
Website designed by Aqua Creative
Powered by IT-Design